Wij zoeken een senior expert sociaal domein!

Ons DNA

jb Lorenz richt zich als expertbureau op de ondersteuning van gemeenten en zorgorganisaties op het gebied van sturings- en bekostigingsvraagstukken, bedrijfsvoering en het organiseren van (complexe) samenwerkingsverbanden in en rond het sociaal domein.

We excelleren als we een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de kwaliteit van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Door resultaatgerichte, duurzame en praktische oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn inmiddels een vaste waarde in en rond het sociaal domein. We zijn niet hip en doen niet mee aan hypes. Maar daar waar het echt moeilijk en ingewikkeld is, kan men op ons rekenen en maken wij graag het verschil.

We vinden het belangrijk om eerlijk te zijn: met ons werken is niet eenvoudig of gemakkelijk. De eisen zijn hoog, we verwachten dat je flexibel bent en autonoom kunt werken, maar zonder het collectief uit het oog te verliezen. Je wordt bij ons niet bij de hand genomen en we werken in het hele land, dus je zult veel kilometers maken voor het contact met opdrachtgevers. De ene week is écht de andere niet. Daar staat tegenover dat je met een groep gedreven collega’s werkt aan het beter maken van de publieke zaak. We zijn een hechte club mensen, zonder dat het klef wordt.

Inmiddels bestaan we 10 jaar en blijven we ons ontwikkelen. Daarom zoeken we versterking. Onze groeistrategie is niet gericht op groot worden in omvang. Onze groeistrategie is gericht op impact maken. Ieder jaar weer streven we ernaar om echt het verschil te maken in de publieke sector. Alleen als mensen groeien, kan de impact van jb Lorenz vergroot worden. Wil jij met ons ondernemen in de publieke sector en impact maken, dan ben jij onze nieuwe senior expert!

Jouw DNA

Je werkt gepassioneerd aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken in en rond het sociaal domein. Publiek ondernemerschap spreekt jou aan. Je hebt oog voor de behoeften van onze opdrachtgevers en staat naast hen. Je biedt perspectief en werkt graag aan praktische oplossingen. Dat doe je samen met de opdrachtgever. Want jij bent weliswaar een meester in je vak maar bent ook leerling bij de ander.

In onze opdrachten komen we vaak te staan voor complexe vraagstukken en ingewikkelde bestuurlijke en/of professionele verhoudingen. Dat vraagt een persoonlijkheid met levenswijsheid. Verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van je werk vind je normaal en daar wil je ook op worden uitgedaagd.

In een team van specialisten heb jij specifieke kennis van een (deel van het) sociaal domein en een eigen stijl die voor ons van toegevoegde waarde is, zodat we als team verder kunnen groeien en jij meegroeit.

Functie Senior expert sociaal domein

Je voelt je als een vis in het water in en rond het sociaal domein, onderhoudt zorgvuldig een groot netwerk en je hebt een bewezen staat van dienst. Je zoekt opdrachten waar je je tanden in kunt zetten en waarbij je inhoud combineert met proces. Netwerk strategieën ontwikkelen, organisatie overstijgende samenwerkingsverbanden smeden en creatieve oplossingen zoeken door dwars door systemen heen te breken, zijn elementen die je zoekt in opdrachten. Samen met je opdrachtgevers en collega’s heb je er plezier in om originele oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken. Je bent toegankelijk, to the point en kritisch. Voor opdrachtgevers ben je een serieuze en oplossingsgerichte gesprekspartner op alle niveaus, niet alleen op het niveau van directie en bestuur.

Ons aanbod

Je werkt aan opdrachten die ertoe doen. Dat kan zijn op landelijke schaal, in regionale samenwerkingsverbanden of voor lokale spelers. We werken voor Ministeries, voor landelijke brancheverenigingen maar ook voor diverse regionale samenwerkingsverbanden, voor gemeenten en zorgaanbieders.

Wij geloven niet in loopbaanplanningen, maar wel in talentontwikkeling en vrijheid en vakmanschap. Wij bieden je uiteraard een marktconform salaris maar omdat je als Lorenziaan nog meer waarde hecht aan eigenaarschap en ondernemerschap, willen we jou ook de gelegenheid geven om mee te bouwen aan de ontwikkeling en groei van jb Lorenz. Daartoe bieden wij veel mogelijkheden waarover we graag met jou in gesprek gaan.

Dus: ben jij op zoek naar een fulltime baan van 40 uur waarbij de missie de baas is en vakmanschap centraal staat, dan nodigen wij je van harte uit om kennis te maken met ons. De koffie staat klaar! We hebben onze standplaats in Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam. Wij zien uit naar jouw reactie via info@jblorenz.nl.