“Kennis is macht, kennis delen is vermenigvuldigen”.

Het klinkt wellicht wat cliché maar het is wel waar. Wat heb je aan kennis als je het alleen voor jezelf houdt? Niets. Kennis is er om gedeeld te worden. Bij jb Lorenz werken experts samen vanuit veel verschillende achtergronden. Samen hebben we een breed palet aan kennis over het sociaal domein. Onze collectieve kennis richt zich zowel op de inhoud als op de manier waarop we organisaties binnen het sociaal domein kunnen helpen in de veranderopgave waar ze zich voor gesteld zien. Deze kennis delen we graag met de organisaties die we ondersteunen.

Naast het delen van onze kennis als vaste grondhouding in de manier waarop we onze opdrachten doen, worden we vaak gevraagd om sessies te faciliteren om kennis te ontsluiten. We doen dit al een tijd in de vorm van specifiek ontworpen ‘Kennisateliers’ en ‘Expert meetings’. Dat heeft er in geresulteerd dat we de Academie Sociaal Domein hebben opgericht!

Dat kennis delen in ons bloed zit blijkt ook uit de ‘Ontmoetingsdag’ die we jaarlijks in het voorjaar organiseren. Bij deze ‘Ontmoetingsdag’ nodigen we een brede groep professionals uit, de handen aan het bed, en bieden we een thematisch programma met gerenommeerde inleiders. Daarnaast is er ook veel gelegenheid om onderling kennis te maken en kennis te delen.

De enige bron van kennis is ervaring.”

(Albert Einstein 1879-1955)