Stichting Van Het Kastje Door De Muur helpt scholieren van huis naar school.

Posted · Add Comment
Stichting Van Het Kastje Door De Muur helpt scholieren van huis naar school.

Met onze stichting ‘Van het kastje door de muur’ geven wij mensen en organisaties een kans om met onze hulp plannen om te zetten naar realisatie, waar wet- en regelgeving eindigen.

Onze stichting biedt een helpende hand waar bureaucratie leidt tot onbedoelde stagnatie. Daar waar een oplossing ligt, maar die niet in regelgeving gevat kan worden. Wij zetten deuren open en breken muren af. Bijvoorbeeld de vergoeding van een fiets of reparatie zodat iemand elke dag naar school of werk kan.

Dit keer hebben we gehoor gegeven aan de oproep van Jamie Visser, directeur van Het Praktijkcollege in Rotterdam. Jamie zoekt een oplossing voor haar leerlingen die worden opgeroepen om niet met het OV te reizen. Veel leerlingen hebben geen eigen fiets en de ouders hebben niet altijd de financiële middelen om een fiets aan te schaffen. Wij als stichting hebben ons netwerk gemobiliseerd en zijn blij dat we een aantal leerlingen hebben geholpen door het doneren van 5 fietsen.

Stichting Van Het Kastje Door De Muur helpt scholieren van huis naar school.

Wij zijn enorm blij en trots op alle fietsen die wij hebben mogen ontvangen na onze oproep op sociale media en Radio Rijnmond. Na de uitdaging die we mochten aangaan om ouders en leerlingen te ondersteunen bij het regelen van een tablet, zijn we ook deze uitdaging aangegaan. Eén op de zes leerlingen binnen HPC had geen fiets en reist normaal gesproken met het OV. Inmiddels hebben we in totaal al bijna 83 fietsen kunnen verzamelen en hebben we een groot deel van onze leerlingen (en hun ouders) kunnen verblijden met een fiets.

Wij willen iedereen die onze leerlingen geholpen heeft onwijs bedanken voor de fietsdonaties en het delen van de oproep! We kunnen nog steeds fietsen gebruiken, dus heb je nog een fiets die jij kunt missen, neem dan contact met mij op.
Jamie Visser

Heb jij middelen of expertise beschikbaar voor onze stichting zodat we nog meer mensen en organisaties kunnen helpen? Mail met Danielle den Outer.

Heb je niet de mogelijkheid om te doneren?
Help ons dan door dit bericht te delen met wie kan helpen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *