Terug naar het overzicht

Trainingsaanbod GGZ in de wijk (nu met subsidie voor gemeenten en partners!)

Het schakelteam personen verward gedrag is gestopt, maar het werk gaat door in de regio’s!
De eindrapportage van het schakelteam personen met verward gedrag is afgelopen donderdag verschenen. Het schakelteam stopt, maar het werk gaat door in de regio’s! De praktijk is weerbarstig en de kennisvraagstukken zijn groot.

Daarom kunnen gemeenten, welzijnsorganisaties, wijkteams, GGZ-organisaties en alle andere ketenpartners via een eenvoudige aanvraag bij ZonMw kosteloos geselecteerde experts inschakelen via de Vliegende Brigade. Ook collega’s van jb Lorenz zijn als expert beschikbaar. Lees hier een interview met de gemeente Roermond die ondersteund werd door Bianca den Outer vanuit de Vliegende Brigade.
Onderzoek wijst uit: er is een grote behoefte aan kennis over GGZ in de wijk
Daarnaast wijst recent onderzoek van Nivel uit dat medewerkers in het gemeentelijke domein de signalering en ondersteuning van mensen met psychische en psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking en/of multi problematiek lastig vinden. Daar komt bij dat er sprake is van een toename van deze doelgroep die gezien wordt door de (sociale) wijkteams.
Trainingen op maat, geaccrediteerd door ZonMw
Om het zorgveld in het sociaal domein tegemoet te komen en te helpen bij deze veranderende verantwoordelijkheden, kunnen gemeenten en hun partners nu ook kosteloos een op maat gemaakt trainingsplan laten ontwikkelen door ons voor medewerkers werkzaam binnen het gemeentelijk domein. Wij hebben alvast 8 basis trainingen ontwikkeld, zodat er ook direct gestart kan worden met trainen.
We zijn trots dat deze trainingen geacrrediteerd zijn door ZonMw. Dit voelt als een blijk van vertrouwen in onze expertise!
Concrete tools en kennis om GGZ in de wijk te organiseren
De Academie Sociaal Domein van jb Lorenz heeft een trainingsaanbod ontwikkeld voor wijkteams en gemeenten om hen daarin te ondersteunen. We helpen grip te krijgen op de ontwikkelingen tot 2021, geven wijkteams concrete tools hoe om te gaan met bijvoorbeeld een niet-pluis gevoel en werken schouder aan schouder met professionals aan het ontwikkelen van duurzame samenwerkingsverbanden om GGZ in de wijk vorm te geven.
Bekijk hier het trainingsaanbod GGZ in de wijk en de subsidiemogelijkheden
Inhoudelijke vragen of geinteresseerd om met ons een trainingsplan op te stellen?
Wilt u meer informatie over ons trainingsaanbod, een training op maat en de financiering vanuit ZonMw? Bel Ingrid Schepers via 010-3040186 of mail via ingrid@jblorenz.nl.
Wat is de Academie Sociaal Domein?
De Academie Sociaal Domein – onderdeel van jb Lorenz – versnelt het lerend vermogen van mensen in het sociaal domein door middel van praktische trainingen waar wetenschappelijke inzichten verbonden worden aan praktische uitvoering. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.academiesociaaldomein.nl.

 

Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Vakgebied