Als op je paspoort je beroep zou mogen staan, dan staat er bij mij ‘regelneef’. Deze term balt samen dat ik graag dingen wil organiseren, daar handelingsvrijheid voor neem en zorg dat het voor elkaar komt.

Ik heb ruim 30 jaar ervaring in project- en verandermanagement, met brede ervaring in opdrachten bij landelijke, provinciale en lokale overheid. Dit betreft het managen van complexe veranderingstrajecten, als mede het leiden van grote ICT projecten en programma’s. Als adviseur, coach en verandermanager begeleid ik organisaties in het voorbereiden, implementeren en internaliseren van veranderoperaties.

Ik werk vanuit een drijfveer dat het in Nederland echt anders moet. Ik heb hierin de overtuiging dat substantiële veranderingen alleen via een radicale aanpak bereikt kunnen worden. De grenzen van de huidige wet- en regelgeving en ingesleten patronen stellen hierin niet het kader, maar zijn nodig als markering om op of (zelfs) buiten deze lijnen tot nieuwe oplossingen te komen; bewust buiten de lijntjes kleuren. Ik vervlecht daarin werkvormen vanuit filosofie, literatuur en poëzie.

Met deze bril op richt ik me op het ‘runnen’ van de Academie Sociaal Domein: de trainingspoot van jb Lorenz. Samen werken we er aan om kwalitatief hoogwaardige trainingen aan te bieden, waarmee mensen het verschil kunnen maken. Ons credo hierbij is:

Denk tegen, denk dwars, denk om
maar bovenal
Denk zelf!

rob.vanrenen@jblorenz.nl
06 51335324
LinkedIn

Projecten van Rob van Renen

Coordinatie Academie Sociaal domein
Onderzoek Beoordelingsfunctie West-Friesland