Werken in het sociaal domein betekent zicht op zowel wetgeving als uitvoering. Mijn ervaring bij aan de ene kant het ministerie van VWS en de andere kant de gemeente Zaltbommel betekent dat ik deze twee aspecten goed kan combineren. Wat is de bedoeling van wetgeving? Wat betekent dit in de praktijk? Wat betekent dit achter de voordeur en voor de mensen die achter de voordeur komen? Wat betekent een stapeling van wetten, regels en oplossingen voor gezinnen?

Ik heb ervaring met de Participatiewet, volksgezondheid, preventie, armoedebeleid en vooral: de interactie tussen al deze onderwerpen en de noodzaak om deze zichtbaar te maken.

Een oplossing voor uitdagingen in het sociaal domein is in mijn ogen sterk afhankelijk van zoveel factoren dat er eigenlijk altijd sprake is van maatwerk. Het simpelweg kopiëren van een succesvolle oplossing leidt niet tot nieuw succes. Het eigen maken van een succesvolle oplossing wèl. Welke factoren zijn dan van belang? Ik luister, stel veel vragen, analyseer en combineer.