Ik geloof in een tijd waarin samen, krachten bundelen, de dingen radicaal anders doen, dwarsdenken en beslissingen durven nemen centraal staan. Een nieuwe blik waarin we de gebaande paden laten voor wat ze zijn en waarin structuur en systemen wel nodig zijn, maar niet leidend. Én waar vooral de mens centraal staat! De inkleuring hiervan is dan ook geen dag hetzelfde, misschien wel geen moment. Laten we er telkens anders naar kijken met elke dag een nieuwe vondst.

Gedreven en enthousiast heb ik jarenlange ervaring als adviseur aan verander- en ontwikkelprocessen. Kijkend op een andere manier naar gewone zaken, pionieren, snel schakelen en vooral buiten de lijntjes kleuren. Samen creëren en dit het liefst met de klant, voor de klant en door de klant.

Ik ben in staat om makkelijk contact te leggen, mensen te verbinden en ontwikkelingen aan te jagen en uit te voeren. Zowel op inhoudelijk als organisatorisch niveau, altijd met oog voor de mensgerichte kant. Ik ben ondernemend, innoverend en samenwerkingsgericht.

ingrid@jblorenz.nl
06-11389556

Projecten van Ingrid Schepers

Advies bekostiging Palliatieve Zorg voor kinderen inclusief landelijke werkagenda

Zowel inhoudelijk als organisatorisch zijn er grote verschillen tussen palliatieve zorg voor volwassen en palliatieve zorg voor kinderen. Bij kinderen betreft het vaak zeldzame aandoeningen, is het verloop van het ziekteproces grilliger, zijn meer disciplines betrokken. Daarnaast is kinderpalliatieve zorg gericht op het hele gezin. Van ouders en vanuit de Kinder Comfort Teams en Netwerken Integrale Kindzorg krijgt het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg veelvuldig signalen dat kinderen en gezinnen niet altijd de benodigde zorg krijgen omdat de wet- en regelgeving onvoldoende aansluit. Teveel gezinnen met een kind met een complexe en/ of zeldzame aandoening vallen daardoor tussen wal en schip!

Om de vraagstukken rondom bekostiging en wet- en regelgeving te verdiepen heeft het Kenniscentrum jb Lorenz gevraagd om zogenoemde ‘patient journeys’ uit te voeren. De verhalen die ouders ons vertelden, maakten diepe indruk. De eindrapportage is overhandigd aan onder meer de twee ministers van VWS, de NZa, ZN en Zorginstituut Nederland. Lees hier het interview met Bianca den Outer.

De landelijke werkagenda die opgesteld is, zal in 2019 door de ketelpartners worden uitgevoerd. jb Lorenz zal hierbij de procesbegeleiding verzorgen.