Terug naar het overzicht

Training Pluis – niet pluis voor de vijf Peelgemeenten

Voor gemeenten wordt de signalering en ondersteuning van mensen met psychische problemen steeds belangrijker. We verwachten dan ook veel van wijk- en buurtteams.

Jessica Aarnink en Tjisse Bosch van de Academie Sociaal Domein (onderdeel van jb Lorenz) hebben samen met kenniscentrum Phrenos de wijk- en buurtteams van de Peelgemeenten getraind in het ondersteunen van mensen met psychische problemen.

In de training ‘Pluis-niet pluis’ leren wijkteams en beleidsmakers hoe zij verward gedrag en specifiek psychische problematiek kunnen herkennen en hoe zij daar vanuit hun eigen rol en expertise mee om kunnen gaan. Daarnaast biedt de training concrete tools die speciaal zijn ontwikkeld voor wijkteams. Daarbij werken we altijd samen met een ggz-expert uit de regio.

In de Peelgemeenten zijn de trainingen gegeven met experts van GGZ Oost-Brabant. Samen met de wijkteams is besproken wat ggz problemen zijn, hoe de ggz-problematiek er in de wijk, stad of gemeente uitziet en hoe het ggz-aanbod in de regio nu eigenlijk werkt.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk is besproken wat er met je gebeurt als je dat ‘niet pluis’-gevoel ervaart en hoe dat van invloed is op je handelen. Op basis van voorbeelden vanuit de GGZ-praktijk bleek dat het daarbij vaak beter is om juist het tegenovergestelde te doen dan wat je intuïtief doet.

Training Pluis – niet pluis

Training Pluis - niet pluis voor de vijf Peelgemeenten
Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Bianca den Outer

Bianca den Outer Oprichter/Bestuurder

0624611542

Vakgebied