Kom jij ook naar onze Ontmoetingsdag op 27 maart a.s.?

27 maart a.s. is het weer zover! Dan organiseren we alweer voor het vijfde jaar de Ontmoetingsdag Sociaal Domein. Een informeel en ontspannen evenement waar een divers gezelschap van de voorlopers in het sociaal domein samenkomen. Om elkaar te ontmoeten. Goede gesprekken te voeren. Lekker te eten en te drinken. En wij zouden het heel leuk vinden als jij er dit jaar ook bij bent en onze gast wilt zijn. Er is plek voor maximaal 100 mensen, dus schrijf je hier snel in!

Waar organiseren we de ontmoetingsdag dit jaar?
Dit jaar organiseren we de Ontmoetingsdag in Veerkracht Green.DNA in Oosterbeek. En omdat we dit jaar het 5-jarig lustrum van de Ontmoetingsdag vieren, willen we er een extra leuk feestje van maken. Vorig jaar hebben we jullie feedback gevraagd en wat telkens weer naar voren komt, is dat juist de ontmoeting, het met elkaar van gedachten wisselen en de ruimte om nieuwsgierige vragen te stellen aan elkaar, heel hoog gewaardeerd wordt. Dus we stoppen met de workshops, we gaan op basis van een aantal thema’s samen de Ontmoetingsdag vormgeven. Wij faciliteren de ontmoeting, het gesprek en de dialoog en dan gaan we gewoon zien wat er gebeurt! 1 ding is zeker: je hebt na deze dag altijd iets geleerd, plezier gehad en originele netwerkcontacten gelegd.

Wat gaan we dit jaar doen? Wij bedachten het volgende en vroegen Wouke van Scherrenburg om twee rondetafels te faciliteren. En ze zei ja!
We zien dat het sociaal domein steeds verder reikt dan de gedecentraliseerde zorgtaken vanaf 2015. Het sociaal domein gaat al lang niet meer alleen over zorg en ondersteuning in de smalle zin van het woord. De effecten van de integrale verantwoordelijkheid die gemeenten hebben gekregen, krijgen beslag op tal van andere terreinen die in essentie gaan over WONEN en WERKEN. Gecombineerd met andere grote maatschappelijke vraagstukken zoals de groeiende kloof tussen mensen met een netwerk en mensen zonder netwerk, kunnen we wel stellen dat we in spannende tijden zitten.

Daar willen we over in gesprek met jullie! En dat gaan we doen onder leiding van Wouke van Scherrenburg die twee rondetafels van 1 uur gaat begeleiden met verschillende tafelgasten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden die geselecteerd zijn door de tafelgasten, gaat zij het gesprek voeren over de grote vraagstukken op het gebied van wonen en werken, waarbij we het grote terugbrengen naar het kleine: de directe effecten die alle ontwikkelingen hebben op mensen. Groot denken en klein doen dus eigenlijk, de titel van dat mooie boekje van Tjeenk Willink.

Maar: het publiek gaat niet alleen luisteren naar de rondetafelgesprekken; op het podium staan drie lege stoelen, die telkens bezet kunnen worden door mensen uit het publiek. Zo wordt het geen suf rondetafelgesprek waar het publiek passief aan het luisteren is maar maken we allemaal onderdeel uit van het gesprek. Na afloop van ieder rondetafelgesprek nodigen we de tafelgasten uit om met ons in gesprek te gaan over de onderwerpen die zij aandroegen en waar zij zich dagelijks mee bezighouden. Ter plekke maakt iedereen zijn of haar keuze welk onderwerp interessant is om verder uit te diepen.

Tot slot
We ontvangen je graag op 27 maart a.s. bij Veerkracht Green.DNA! We starten met een inloop om 9.30 en we verwachten rond 17 uur klaar te zijn. Als je je aanmeldt, ontvang je meer informatie en ontvang je 14 dagen van tevoren het programma met een overzicht van de thema’s en de tafelgasten die aanschuiven bij Wouke. Ook organiseren we dan weer auto- en reisdates. Zodat de ontmoeting al start voordat we je ontvangen bij Veerkracht Green.DNA.

Wouke van Scherrenburg Ontmoetingsdag Sociaal Domein 2020

Wouke van Scherrenburg is een Nederlandse journalist. Van 1989 tot 2004 was zij politiek verslaggever van het televisieprogramma Den Haag Vandaag. Later presenteerde ze Een Politiek Gesprek en was ze te zien in TalenWonders! In Italië.

In april en mei 2010 presenteerde zij bij Het Gesprek het programma Wouke, waarin zij zes lijsttrekkers voor de Tweede kamerverkiezingen interviewde.

Van Scherrenburg werkt tegenwoordig als debatleider, dagvoorzitter en presentatietrainer. Verder is zij initiatiefnemer van politiek café Piment waar eens per maand landelijke en regionale kopstukken elkaar ontmoeten.