Terug naar het overzicht

Online trainen is de toekomst!

Thuiswerken

En daar was het bericht in de persconferentie: thuiswerken wordt (opnieuw) sterk aangeraden. Het lijkt als of wij hier nu beter op zijn voorbereid. Het begint in ieder geval te wennen, zowel het thuiswerken als het online vergaderen via tools als Teams, Zoom en Google Hangouts. Langzaam begint het besef ook te komen dat dit een voorbode kan zijn voor de toekomst. Natuurlijk zal er altijd een combinatie blijven met fysieke bijeenkomsten. Maar het er vanuit gaan dat je fysiek bij elkaar moet komen om te kunnen werken of vergaderen lijkt langzaam te veranderen. Al voor deze coronacrisis werkte, volgens cijfers van het CBS in 2018, ruim een derde van de werknemers gemiddeld één dag in de week thuis. Volgens berekeningen van het Sociaal en Cultureel Planbureau gaf eind 2019 70% zelfs aan thuis productiever te zijn dan op kantoor. Is dit dan het moment om door te pakken? Wat is de volgende stap?

Online trainen

Bij trainingen en cursussen is het fysiek elkaar ontmoeten toch echt een pré. Er zijn nu eenmaal dingen die niet digitaal kunnen. Is dit echt zo? De wereld wordt steeds digitaler, wat kansen biedt voor het maken of volgen van een online programma. Dit komt niet alleen door de huidige crisis en ook niet alleen door het thuiswerken, want zoals zojuist gesteld werd dit door een groot deel van werkend Nederland al gedaan. Je kunt dus voorzichtig spreken van een verschuiving in gedrag. Handige manieren om massa informatie tot je te nemen zijn in opkomst. Denk aan podcasts en instructievideo’s via YouTube. Echter is deze kennisoverdracht zeer eenzijdig. Hier zit geen begeleiding bij, behoudens wellicht een chatfunctie. Hoe zorg je ervoor dat de informatie ook blijft ‘hangen’?

Community

Wanneer we dit allemaal op een rijtje zetten dan hebben we een beroepsbevolking dat digitaal steeds vaardiger wordt, graag thuiswerkt en hier ook steeds meer aan gewend raakt (lees het wordt steeds meer geaccepteerd). Kennisoverdracht lijkt te eenzijdig te zijn en het gemis aan contact blijkt het grootste nadeel van het thuiswerken te zijn. Voeg dit bij elkaar en je ziet de behoefte ontstaan tot het samen leren middels een digitaal platform. Wanneer je samen leert ontstaat er een community waarin je mét elkaar aan het leren bent. Hierdoor blijft het contact en het voordeel van thuiswerken bestaan. Online trainen dus eigenlijk.

Academie Sociaal Domein

Bij jb Lorenz geloven wij dat dit de volgende stap is, digitaal trainen. Zo zijn wij gestart met de Academie Sociaal Domein. Hier zijn digitale trainingen te volgen bij ervaren trainers middels een licentie die een jaar geldig is. Hierdoor blijft informatie uit de training ook een jaar lang beschikbaar. En dat op één digitale plek. Op naar de volgende stap!

Auteur: Daan van der Vlis

Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Vakgebied