Terug naar het overzicht

Onderzoek: ‘Pijn in het domein’

Professionals in het sociaal domein en de fysieke leefomgeving (omgevingsmanagers, projectmanagers) staan elke dag voor de uitdaging om met veel partijen samen aan oplossingen te werken die het publieke belang dienen. In het boek ‘vijf jaar sociaal domein: veel gedaan, weinig bereikt’ komen deze uitdagingen uitvoerig aan bod. Ook in adviestrajecten met gemeenten worden continue ervaringen, hobbels en uitdagingen gedeeld. Veel gestelde vragen zijn: “zijn wij de enige die hier tegen aan lopen”, “hoe betrek ik de juiste partijen” en “denken wij niet te moeilijk en ligt er wellicht al ergens een oplossing voor mijn probleem”?

jb Lorenz en bureau RoutsLaeven, experts op het gebied van samenwerken en onderhandelen, doen onderzoek naar de ervaringen van deze professionals. Jij bent een professional die regelmatig samenwerkt of onderhandelt met meerdere partijen. Door jouw ervaringen en oplossingsrichtingen te bundelen, te analyseren en te verwerken willen wij met een helder rapport overzichtelijk handvatten bieden en probleemgebieden ordenen. Dit helpt jou vervolgens om effectief onderhandelingen in te gaan of tot duurzame samenwerking te komen met partijen.

Wij kunnen leren van jouw ervaring en jij kunt leren van de ervaringen van anderen. Het onderzoek verloopt anoniem. De resultaten publiceren we later dit jaar in een vrij beschikbaar rapport en bijbehorende factsheet zodat je in 1 oogopslag kunt zien waar het over gaat.

Meedoen? Klik hier.

 

Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Vakgebied