Masterclass Estuarium mapping met Dave Snowden

Sluit je op 4 en 5 december 2023 aan bij een unieke workshop onder leiding van Dave Snowden van  Cynefin Co. In deze workshop van 2 dagdelen gaan we aan de slag met Estuarium-mapping, een nieuwe methode dat een flexibel raamwerk biedt voor het begrijpen en het in kaart brengen van complexe contexten, zoals domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden en gemeenschappen die voor grote opgaven staan.

Dave combineert deze methode met nieuwe benaderingen voor het bepalen van richting en strategieën in complexe ecosystemen, benaderingen die je direct praktisch kunt toepassen. Resultaat: je versnelt besluitvormingsprocessen en de kwaliteit daarvan verbetert significant. En de filosofie onder deze methode is eenvoudig: Estuarium-mapping is een conflictvrije benadering van strategiebepaling en geeft handelingsperspectief in het complexe landschap van een organisatie of samenwerkingsverband dat staat voor grote veranderopgaven.

Het is niet nodig eerst een visie en doelstellingen in een spoorboekje op te tekenen voordat je aan de slag gaat. Want de wereld van morgen, kan er zomaar anders uitzien dan die van vandaag! Ontdek met de methode en het raamwerk waar je samen staat in een omvangrijk veranderproces en ervaar wat de mogelijkheden zijn. Dat geeft handelingsperspectief en zet energie om te doen wat nodig is.

In de workshop verkennen we aan de hand van casuïstiek de methode om te kijken waar we staan, waar we naartoe willen en wat we daadwerkelijk kunnen doen om daar te komen. Onderweg zullen we antwoorden vinden op vragen als:

  • Hoe weet ik wat ik moet veranderen en beheren in een complexe omgeving?
  • Wat moet ik doen als doelen stellen niet werkt?
  • Hoe plan ik acties in een context die telkens verandert?
  • Hoe vertaal ik grootse visies naar de dagelijkse praktijk?

Dave neemt ons mee hoe we het landschap van een organisatie of samenwerkingsverband in kaart kunnen brengen met het oog op veranderingen. Hij laat zien hoe we grootschalige interventies kunnen ondersteunen en combineren met behulp van de SenseMaker-applicaties.

Dave Snowden is een autoriteit en een genie op het gebied van complexiteit theorieën en verzorgt wereldwijd lezingen en workshops. De ervaring leert dat de kennis en informatie die hij overbrengt tijd nodig heeft om te “landen”. Om een maximaal rendement van opbrengst te realiseren voor de deelnemers, wordt de workshop in twee dagdelen gegeven; een eerste middagdeel gevolgd door diner op 4 december en de volgende dag een ochtenddeel. We sluiten het eerste dagdeel af met een gezamenlijk diner zodat we in een informele setting door kunnen praten met Dave en alle informatie en kennis kunnen laten bezinken. De volgende ochtend gaan we dan door met het tweede afrondende deel.

Voorafgaand aan de workshop ontvangen deelnemers van ons een korte leidraad in het Nederlands van de inhoud die tijdens de workshop gedeeld wordt.

Schrijf je hier in voor de Masterclass

Deel dit artikel