Terug naar het overzicht

jb Lorenz houdt de focus door balans!

2020 begon als ieder jaar. En toen: Corona. Een Lock down. Op tv keken we naar de helden in de zorg. Eerste golf. Tweede golf en nu opnieuw een Lock down. We passen ons aan. We Teamen, Zoomen en bellen. We werken thuis en maken er het beste van.

Maar hoe houden we het werk in evenwicht met “al het andere”, dingen waarvan niemand dacht dat we er mee te maken zouden krijgen toen dit jaar begon? Om te zorgen dat we bewust af en toe een stap terug doen, om vervolgens de volle focus te houden en in balans blijven, hebben wij als team met elkaar een aantal thuiswerkafspraken gemaakt.

  • We kopiëren kantoor niet naar thuis; liever geconcentreerd, in blokken van 2 uur, werken op momenten die bij ons passen;
  • Lunchpauzes gebruiken om naar buiten te gaan om te lunchbellen met collega’s tijdens een fijne wandeling;
  • Collega’s met kinderen thuis; relaties mogen dit weten en dat betekent dat kinderen gewoon door beeld heen kunnen lopen en soms aandacht vragen: geen stress!
  • Houdt oog voor je collega’s, let een beetje op elkaar. Zoek een buddy in het team om af en toe stoom af te blazen.
Edward

Naast bovenstaande afspraken heeft jb Lorenz vanaf 28 januari 2021, elke vierde donderdag van de maand, een overlegvrije dag. Dit betekent geen afspraken met collega’s, klanten of leveranciers. Dit zorgt dat we als team ongestoord kunnen werken aan specifieke vraagstukken, maar ook dat we zonder schuldgevoel een dagje vrij kunnen nemen. Immers door balans houdt je focus en kun je volle kracht vooruit. Doe je mee?

In 2021 zien we elkaar hopelijk weer!

Deze blog is geschreven door Danielle den Outer.

Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Vakgebied