Terug naar het overzicht

Het virtuele nu

Exact 2 maanden geleden begon mijn eerste werkdag bij jb Lorenz met, zoals we inmiddels gewend zijn, een meeting via TEAMS.
Na een volledig jaar vanuit huis aan het werk te zijn is deze manier van communicatie de voornaamste vorm van menselijke interactie buiten mijn thuis bubbel. Familie bezoeken, verjaardagen en gezellige avonden met vrienden vinden allemaal plaats via TEAMS.

TEAMS-moeheid

Waar ik bij de start van de pandemie na een dag online vergaderen totaal versleten achter de computer vandaan kroop ben ik nu beter in staat om TEAMS-moeheid te voorkomen.

Terwijl het vaccinatie programma in Nederland op stoom komt worden er al voorzichtig avondjes met vrienden in de zomermaanden gepland en zelfs al stiekem naar een vakantiebestemming gezocht. ‘Gaan we dus weer helemaal terug naar onze gewoontes van pre Corona of blijft een stukje van het “Virtuele nu” bestaan?’

Verlangen

Het is helder dat niemand terug verlangd naar een middagje filerijden voor een vergadering van een uurtje, maar blijven we ook TEAMEN met familie en vrienden, geven we elkaar straks weer een hand of drie zoenen? Het blijft een ongemakkelijk moment als je geen hand geeft, het is ons immers van jongs af aangeleerd.
De Corona pandemie heeft onze samenleving en de interactie onderling op sommige vlakken blijvend veranderd en sommige veranderingen zijn een verbetering.

Van offline naar online

Na de uitbraak van de pandemie was fysiek samenkomen voor de trainingen van de Academie Sociaal Domein niet meer mogelijk, dus hebben we ons volledige trainingsaanbod destijds omgebogen naar een online format. De feedback was direct positief en inmiddels hebben we het online aanbod ook uitgebreid met diverse masterclasses, kennis- en werkateliers en webinars die we live streamen vanuit onze eigen studio.

jb Lorenz University

Nu zijn we bijna gereed met de volgende stap, de online jb Lorenz University waarin alles samen komt en de Academie Sociaal Domein en Academie De Eerstelijns hun eigen plek innemen binnen het grotere geheel.

jb Lorenz University
Impressie mediatheek jb Lorenz University

Vanuit een virtueel Atrium kunnen leden heerlijk browsen door onze Mediatheek gevuld met podcasts, white papers en webinars. Je kunt plaatsnemen in de collegezaal voor een interessante webcasts of van gedachte wisselen op ons community platform. Een volledig geaccrediteerde catalogus met trainingen is ingericht op de leerplatformen van beide Academies om in alle leer- en ontwikkelingsbehoeftes te voorzien.

En nu?

Als ik teruggrijp naar de vraag of we weer helemaal gaan terugvallen in onze pre-corona gewoontes? Ja en nee wat ons betreft..

Geen filerijden want bij jb Lorenz blijven we zoveel mogelijk online vergaderen, geen trainingen meer op 1 locatie op een vastgesteld tijdstip maar de vrijheid om bijvoorbeeld trainingen te volgen wanneer en waar het uitkomt. Wellicht nog even geen fysiek uitgestoken hand maar wel altijd een warm welkom.

Ik neem je graag mee voor een rondleiding en vertel je graag over alle mogelijkheden voor trainingen.

Wil jij een rondleiding? Neem daarvoor contact met mij op.

Deze blog is geschreven door Marco den Outer.

Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Vakgebied