Delen-dinsdag: Actiontypes in teamverband

Posted · Add Comment
Actiontypes in teamverband

Welk actiontype is je voorkeur en hoe werkt dit in teamverband?

We hebben allemaal onbewuste voorkeuren voor bepaalde manieren van waarnemen, voelen, denken en bewegen. Je motoriek-voorkeuren blijken gekoppeld aan de cognitieve voorkeuren. Deze koppeling vormt een krachtige ondersteuning van de opvatting dat lichaam en geest één zijn.

Ook in de topsport wordt de actiontype benadering veel toegepast. En dat is niet voor niets! Wil je de top bereiken dan kan elk detail het verschil maken. Gebruikmaken van kennis van voorkeursgedrag levert een voorsprong op bij het trainen en bij wedstrijden. Dat geldt voor jezelf maar ook voor je tegenstanders.

Teamverband

In het dagelijks leven wordt actiontype regelmatig ingezet bij teams. Teams functioneren beter als medewerkers elkaar kennen en inzicht hebben in elkaars voorkeursstijl. Teams met verschillende voorkeursstijlen maken betere gefundeerde keuzes omdat verschillende inzichten worden meegewogen in de beslissing. Met gebruik van actiontype kunnen vaardigheden van medewerkers beter ingezet worden.

Extravert & introvert

Eén van de voorkeuren die bij actiontype wordt getest is het onderscheid tussen extraverte en introverte voorkeur. Iemand met extraverte voorkeur krijgt energie van mensen om zich heen; iemand met een introverte voorkeur kan goed in klein gezelschap of alleen verkeren.

Nu is niemand 100% extravert of 100% introvert. Iedereen heeft en gebruikt beide voorkeuren. Bovendien hangt het van de situatie af wat handig is om in te zetten. Moet je een teamvergadering leiden, dan gebruik je je extraverte kant. Moet je een ingewikkeld stuk schrijven, dan gebruik je je introverte kant. Wel zie je bij iedereen accent op één van beide voorkeuren. En dan is het interessant om te zien wat dit betekent in deze corona tijd. Het kan zijn dat extraverte mensen wat meer ups en downs hebben, omdat zij graag mensen om zich heen hebben. Voor introverte personen kan deze tijd stiekem wel fijn zijn, omdat alles een beetje rustiger gaat en je minder contact hebt met anderen. Maar nu thuis zitten wat langer gaat duren, zie je bij iedereen minder mogelijkheden om de extraverte voorkeur in te zetten. Dat belemmert niet alleen de extraverte, maar ook de introverte personen. Het is fijn om je voorkeur in te zetten, maar af en toe heb je de andere kant nodig. Nodig om je zelf te ontwikkelen of nodig om op een andere manier je aandacht te richten of op een andere manier gestimuleerd te worden.

Naast de voorkeur voor extravert of introvert kan actiontype inzicht geven in de wijze van beslissen (rationeel of gevoelsmatig), de wijze van informatie opnemen (zintuigelijk of intuïtief) en de leefstijl. Wij als jb Lorenz-team hebben per medewerker een actiontypeprofiel laten maken. Dit geeft iedereen inzichten in zichzelf, maar ook inzichten in de meerwaarde voor het team. Er ontstaat een teamprofiel dat past bij ons bureau.

Doordat wij deze benadering toepassen tijdens onze projecten kunnen we samenwerkende teamleden met verschillende voorkeuren bij elkaar zetten, zodat zij elkaar positief sterk aanvullen.

Tot slot is belangrijk

• Heb respect voor elkaars verschillen
• Maak afspraken over verschillen
• Zoek duo’s met aanvullende voorkeuren
• Gebruik bij presentaties verschillende voorkeurstijlen

Wil je van jouw team ook een actiontypeprofiel laten opstellen, neem dan contact op met Joyce.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *