Webinar “Scenarioplanning”

Posted · Add Comment
Webinar Scenarioplanning

Ben je werkzaam bij een gemeente en houd je je bezig met het herijken van subsidiebeleid? Ben je benieuwd hoe je aan de hand van data een toekomstbeeld kan creëren voor de verschillende wijken en buurten? Ben je gemeenteraadslid en ben je nieuwsgierig naar de ontwikkeling die de gemeente de komende jaren zal doormaken? Schrijf je dan in voor het webinar “Scenarioplanning”.

Met ingang van 19 maart 2020 houden we iedere donderdag een webinar over een actueel thema: Data-Donderdag! De rode draad door alle webinars is het belang en de mogelijkheden van het werken met data in en rond het sociaal domein. We gaan in op specifieke onderwerpen en delen tips en trics waar je in de praktijk direct mee aan de slag kan om uitvoering en beleid effectiever te maken. Na afloop van het webinar kun je aangeven of je online nog even 1 op 1 door wil praten over het onderwerp of jouw specifieke situatie.

Op 2 april is het thema ‘ Scenarioplanning’.

Scenarioplanning is een tool die je kunt gebruiken om een beeld van de toekomst te krijgen. Wat zullen de gevolgen zijn van de toenemende vergrijzing? Wat gebeurt er met de zorgvraag binnen de gemeente wanneer er een nieuwbouwwijk bij komt? Komen we de komende jaren nog wel uit met onze inkomsten en uitgaven? En dat allemaal op basis van data die op dit moment al beschikbaar is.
In dit webinar behandelen we hoe je als gemeente aan de slag kunt gaan met het uitwerken van verschillende scenario´s. Deze scenario’s geven inzicht in de trends kansen en risico’s waar de gemeente de komende jaren mee te maken zal krijgen. De scenario’s kunnen helpen om het juiste gesprek aan te gaan en er wordt een gefundeerde basis gecreëerd voor de ontwikkeling van een beleid voor de lange termijn.

Meld je hier aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *