Terug naar het overzicht

Daar wordt je blij van!

Half december heb ik een blog geschreven over het houden van focus door de juiste balans.

Om te zorgen dat we bewust af en toe een stap terug doen, om vervolgens de volle focus te houden en in balans blijven, hebben wij als team van jb Lorenz onder andere op de vierde donderdag van de maand een overlegvrije dag.

Ik verheugde mij zo op onze eerste overlegvrije dag, dat ik besloten heb om op deze speciale dag mijn verlof in te trekken. Een werkdag zonder overleg = 100% concentratietijd, wat een luxe!

28 januari was het zover! Mijn collega Anne Fockema Andreae vertelt graag in haar blog hoe zij dit heeft ervaren:

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het zakelijke toetje van de maand.

In mijn campingsmoking, zonder make-up en haar in de war stapte ik vanmorgen met een brede grijns mijn bed uit en sloop mijn eetkamer/ kantoor in. Het had gekund, juist vandaag een vrije dag opnemen, maar geen haar op mijn ontplofte hoofd die dat ook maar één seconde overwoog.

Nee, vandaag zou de meest belachelijk productieve dag worden sinds mijn start bij jb Lorenz eind oktober vorig jaar.

Waarom?
Vandaag was de eerste maandelijkse jb Lorenz overlegvrije dag aangebroken! Na een klein vreugdedansje zette ik mijzelf achter mijn computer, strekte mijn vingers, klaar om aan de slag te gaan en bereid om deze dag te beschermen met alles wat ik in mij had.

Ik heb nooit geweten dat ik zó vrolijk kon worden van 1 dag …..
* Geen teams
* Niet praten
* Geen telefoon
* Niet geleefd worden door mijn agenda
* Mijzelf te kunnen horen denken
* En… voor 1 dag compleet proactief te kunnen zijn.

En tussen de aaneenschakeling van sublieme ultieme productiviteit hoorde ik alleen mijn aanslagen op het toetsenbord en voelde mij heel erg gelukkig. Maar ik ben toch al gelukkig? Waarom zorgt 1 overlegvrije dag dan voor zoveel euforie?

Het is inmiddels al ver na einde werktijd en natuurlijk is er nog genoeg te doen. Maar ik zou het morgen weer doen, en de dag daarna als het kon.
De euforie zit hem in de WHY.

Ik kon zelf ongestoord impact maken. Toegevoegde waarde leveren. En juist die dingen doen waarvan ik overtuigd ben dat ze een positieve bijdragen leveren aan het waarom van wat ik doe. En het kan niet anders dan dat ik daardoor jb Lorenz en misschien dus ook de positieve impact op onze klanten, gebruikers, deelnemers en opdrachtgevers een heel klein beetje help vergroten.

Het laat je weer even voelen wat je nou eigenlijk doet en belangrijker; waarom je doet wat je doet.

People lose their way when they lose their why.

Ik wens ieder managementteam in Nederland de wijsheid en moed om dit voorbeeld te volgen! En nee, niet op een woensdag of een vrijdag… maar juist op die donderdag. Zo kan je je ergens op verheugen en kan je er ook echt van genieten als hij er is, en vrijdag alle verhalen (via, uh…TEAMS) met elkaar delen.
Deze overlegvrije meesterlijke dag word mijn maandelijkse toetje. Daar word ik blij van. 😊

Na zo’n overlegvrije dag is onze batterij weer opgeladen en genieten wij van onze nieuwe jb Lorenz playlist! Deze lijst is samengesteld door het hele team, met hun eigen favoriete start-up songs. Geniet je mee?

Danielle den Outer

Terug naar het overzicht

Aangesloten specialisten

Vakgebied