Wat we doen

Met de blik naar buiten, krijg je zicht op binnen

Sinds 2009 is jb Lorenz werkzaam in en rondom het sociaal domein. Wij houden ons dagelijks bezig met onderzoek en sturings- en bekostigingsvraagstukken in het sociaal domein en de zorg. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het organiseren van domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden en ontwerpen we governance die daarbij past.

We zijn experts die vanuit de inhoud maatschappelijk impact willen maken. We werken daarom het liefst vanuit de machinekamer van het sociaal domein en de zorg: bottom up vanuit de werkpraktijk. Maar ook in de bestuurskamer voelen we ons thuis en zijn we graag gezien. We zijn een impactgedreven organisatie met sterke leidende principes.

Ons werk bestaat uit hoogwaardig advies, ontwikkeling en implementatie. Wij bedenken duurzame oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken, waarmee onze klanten zelf verder kunnen, wij maken ons misbaar. We bouwen mee met onze klanten aan hun ontwikkeling en versnellen die. Daarvoor hebben we naast ons expertadvies het volgende in huis:

Lorenz scan – datagestuurd werken
Met onze Lorenz scan wordt gevalideerde data en kengetallen op maat ontsloten voor diverse maatschappelijk relevante thema’s. Wij hebben diverse scans zoals jeugd, wet maatschappelijke ondersteuning en participatiewet, GGZ, preventie curatie, welzijn en veiligheid. Onze scans zijn bij uitstek geschikt als gespreksinstrument; iedereen kan er direct mee aan de slag!

Omdat Ervaring Telt – narratief onderzoek
Meten vanuit de bedoeling met de wijsheid van het collectief als basis: dat kan door op representatieve schaal verhalen te verzamelen. Ieder verhaal krijgt een label in onze software, waardoor we patronen en en trends kunnen ontdekken. De kwalitatieve informatie die dit oplevert, geeft een dieper inzicht in de ervaringen en beleving van inwoners, cliënten of klanten.

Academie Sociaal Domein – leren en ontwikkelen
Wil jij jouw werk nog beter kunnen doen en meer impact maken op het leven van inwoners in jouw gemeente? Dan ben je bij onze academie op de juiste plek! We verzorgen unieke trainingen en werken samen met de beste experts uit het sociaal domein en de zorg. Daarnaast ontwikkelen we in samenwerking met Hogescholen en andere kennispartners trainingen waarbij we wetenschappelijke inzichten vertalen naar de werkpraktijk.

Uitgeverij – kennisplatforms
In onze uitgeverij zijn twee merken ondergebracht: De Eerstelijns en Sociaal Domein. Aan beide merken zijn communities gekoppeld waar professionals gefaciliteerd worden in hun kennisvraagstukken. In de uitgeverij brengen we publieke en private partijen bij elkaar die de sectoren sociaal domein en eerstelijnszorg versterken met hun innovaties. Beide merken zijn volstrekt journalistiek onafhankelijk.

Neem contact op