Publicaties

Publicaties

Veel gestelde vragen jeugdhulp: nu gebundeld in handig digitaal boekje!

Er wordt heel veel gezegd en geschreven over de veranderingen in de jeugdzorg van 1 januari 2015. En terecht. Het gaat namelijk over goede zorg voor onze kinderen. Kinderen die niet altijd in de omstandigheden verkeren om op te groeien in een veilige en liefdevolle omgeving en vaak ook heel kwetsbaar zijn of met een beperking leven. De vele veranderingen die gaan plaatsvinden, roepen daarom veel vragen op.

Kinderen, hun ouders of verzorgers en ook professionals zullen vanaf 1 januari 2015 direct de gevolgen van deze immense stelselwijziging ondervinden. En dat roept vragen op die heel praktisch en persoonlijk zijn. Op veel van deze vragen zijn antwoorden te vinden. Via websites, informatiecampagnes van de overheid, maar ook via de gemeenten zijn veel antwoorden over de gevolgen van deze stelselwijziging terug te vinden.

Wij merken in de praktijk dat mensen vaak snel antwoord nodig hebben op praktische vragen rondom alle veranderingen. Omdat ouders of kinderen plots een vraag hebben die voor hen persoonlijk belangrijk is. Of omdat zorgprofessionals tijdens gesprekken met cliënten antwoord willen geven op vragen. Of omdat wethouders of gemeenteraadsleden antwoord willen kunnen geven op vragen van burgers. Download de publicatie hier.

In deze publicatie zijn de meest gestelde algemene vragen over de veranderingen in de jeugdzorg op een rijtje gezet. We hebben daarbij dankbaar gebruik gemaakt van de website van het Ministerie van VWS: www.hoeverandertmijnzorg.nl 

 En…Actie!

Joost Kadijk heeft samen met Cyriel Kortleven het boek En…Actie! geschreven. In dit boek is voor het eerst een link gelegd tussen improvisatie en creativiteit. Tools uit het improvisatietheater zijn toegepast om het creatief proces (brainstorms) te verbeteren.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Thema en is te bestellen via Bol.com. Liever een gesigneerd exemplaar? Stuur dan een mailtje naar joost@jblorenz.nl. Het boek is ook in het Engels te verkrijgen.

Ketensamenwerking

Joost Kadijk is één van de auteurs van het boek ‘Ketensamenwerking: Duurzaam werken in ketens en netwerken’. Hij schreef een hoofdstuk over zijn eigen organisatiemodel. Dit is het model met de 7 C’s. Kadijk past dit effectieve model toe bij de analyse van organisaties.

Bestellen kan via www.duurzameketensamenwerking.nl. Liever een gesigneerd exemplaar? Mail dan met Joost Kadijk via joost@jblorenz.nl.

Eerste lijn in beeld

In ‘Eerste lijn in beeld’ is een veelheid aan samenwerkingsprojecten in de eerste lijn verzameld. Het boek is geschreven in opdracht van de regionale ondersteuningsorganisaties van Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, rosrobuust. Resultaat: een bundel vol inspirerende verhalen van bevlogen eerstelijns professionals die zichzelf kunnen wegcijferen ten behoeve van de toekomst van de zorg in Nederland.

Dit boekje is als PDF te downloaden, klik hier

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!